• 0164 680900
  • dinsdag t/m zaterdag

Massief houten werkbladen

Materiaal    Massief houten werkblad

De natuurlijke warme gloed en het karakteristieke uiterlijk van de massief houten bladen geven een keuken een zekere voornaamheid en verhogen het karakter en de ambiance van het interieur.

Doordat de bladen zijn opgebouwd uit massieve stroken, die in de lengte d.m.v. een zeer sterke vingerlasverbining zijn samengevoegd (exclusief kersen), ontstaat een bijzonder smaakvol totaalbeeld.

De vingerlasverbindingen worden eerst goed samengeperst, waarna de bladen hoogfrequent verlijmd worden met een milieuvriendelijke lijm op waterbasis. Een en ander heeft tot gevolg dat de bladen bijzonder sterk zijn. Bovendien onderscheiden zij zich door de natuurlijke gloed van het hout.

Onderhoudsadvies

De massief houten bladen zijn in de fabriek reeds met zorg behandeld en in de olie gezet. Dit is echter niet voldoende voor het hout. Met name in het begin is een matige oliebehandeling regelmatig noodzakelijk. Na enkele maanden, als de olie in alle porien is doorgedrongen en het hout verzadigd is geraakt, dan kan volstaan worden met een olie-behandeling per maand.

Het houten blad behoeft dan verder weinig onderhoud. Dagelijks afnemen met een licht vochtige doek en vermijden dat vocht te lang op het blad blijft liggen. Gebruik nooit staalwol.

Zet nooit een warme pan direct op een houten blad, aangezien er dan onherstelbare beschadigingen kunnen ontstaan.

┬ę 2015 Van Wijk Keuken en Bad. All Rights Reserved.